luni, 1 martie 2010

Votul obligatoriu

L-am ascultat pe Victor Ponta de curand ... si chiar mi-a lasat o impresie buna ... sustine doua lucruri foarte importante ... :
1. parlamentarul care paraseste partidul sa isi piarda mandatul urmand sa fie lansate iarasi alegeri in colegiul respectiv .
Foarte multi parlamnetari sunt alesi datorita doctrinei politice . 70% dintre ei nu sunt cunoscuti nici macar in colegiul lor ... si sunt votati in functie de culoarea politica . Apoi ...vin si tradeaza ... se muta dupa cascaval ... in fine nu numai ei .... dar ma abin de la alte comentarii .
2. Votul obligatoriu . E o masura drastica ! dar trebuie ...iar romanul ..chiar de e masochist ... trebuie sa fie tras de par ..sa schimbe ceva . Oricum intr-un final o sa se umple paharul ..si vom vedea o noua inscenare de lovitura de stat ... Acum imi pare rau ..ca patriotismul a iesit din ale noastre vene ... ca ... ne multumim cu putin ... si daca putinul ala inseamna o tuica ... e perfect . Facem multi copii ..n-avem cum sa ii crestem ... dar visam ca o sa castigam la loto ... surpriza...si acolo e aranjat ....
Si ...as mai vrea ceva ...cei care ii mint intr-un hal fara de hal pe taranii romani ... sa nu mai candideze ...sa le fie interzis dreptul ... pai e normal ca un candidat la primaria Slobozia sa spuna ca o sa faca port la raul Ialomita ?! Nici macar sa amenajeze raul pentru agrement nu ar fi putut sa faca ... ( daca castiga alegerile ) . Nu trebuie sa fie imorali ... indecenti si sa abuzeze de prostia unora . Dar ... si noi ne-o facem cu mana noastra ... Inca nu suntem un popor civilizat ...d'apai culturalizat .
Nu inteleg iarasi de ce tinerii cu un viitor stralucit fug din tara ... fara ei ...raman aci doar cei ce termina profesionale si cei care-l au ca idol pe Becali sau Basescu ...
Doamne.... unde esti ... ca de mult lipsesti ...
Poate dasta ...in Romania se gandeste :"Zambeste , mai poate fi mai rau " ....
Romani ... daca nu va veti ridica... se va alege praful de tara noastra ...

Left-Handed ,
Drake

Niciun comentariu: